Пламена Петрова с Гран При от конкурс за песни на фолклорна основа

Отново голяма награда за музикален талант от Разград. Момичето, което на учредителната сесия на Общински съвет-Разград, изпълни Химна на Република България, спечели Гран При от конкурс в Стара Загора с великолепно  изпълнение на „Зайди, зайди“.

Пламена Петрова е ученичка в Класа по поп пеене в ЦПЛР Център за работа с деца, тя се завърна след участието си в IV Национален конкурс за изпълнители на забавна песен и танц на българска фолклорна основа „Песен от извора“ в гр. Стара Загора – съобщават от ЦРД.

Организатори на конкурса са НЧ„Св. Климент Охридски 1858“ и Община Стара Загора. В него участват изпълнители до 22 навършени години. Пламена се състезава в четвърта възрастова група, тази на най-големите. Припомняме, че тя е на 17 години, т.е. е от най-малките в групата си. Всички вокални участници представят по две песни. Първата задължително е забавна песен на българска фолклорна основа, втората е по избор – поп или джаз от световната музикална колекция. Песните на Пламена бяха „Зайди, зайди“ – народна песен, изпълнявана от нея по неподражаем начин, и “Never enough” – мащабна филмова балада от кинохита „The Greatest Showman“. Пламена споделя, че е била много развълнувана по време на изпълненията си, забелязвайки насълзените очи на публиката в залата.

Участниците са оценявани от професионално жури в състав: Мая Райкова – продуцент в БНР, Пепи Писарски – основател на група „Атлас“ и уважаван композитор, академик Кирил Тодоров – цигулар, композитор, концертмайстор на Операта на Стара Загора и основател на вокална формация в България „Траяна“ и Красимир Къшев – известен старозагорски музикален деец.

След обявяването на наградените във всички категории и възрастови групи, спечелилите първи места се състезават помежду си за голямата награда на конкурса, която е единствена. Гласуването на журито е явно. Пламена, наред с още трима участника е оценена с максималния брой точки – 40. Журито се оттегля и излиза с решението, че Гран При на конкурса ще отпътува за Разград. Останалите трима участници печелят безплатни записи в БНР. Припомняме, че Пламена вече е записвала в БНР.

Пламена учи в ПГПЧЕ„Екзарх Йосиф“. Неин вокален педагог в ЦРД е Свилена Дечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *