Пияни шофьори напълниха арестите, край Цар Калоян задържаха и водач с микс от алкохол и наркотици в кръвта

Пътна полиция

Трима шофьори задържаха през последното денонощие служители на ОДМВР-Разград. Единият водач бил употребил и наркотици.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че лек автомобил „БМВ 320“ е спрян около 14.40 часа на 21 декември в град Цар Калоян. В хода на полицейската проверка е установено, че 36-годишният водач шофира след употреба на алкохол и наркотици. Пробата му с дрегер отчела 1,49 промила, а тестът с „Drug check“ се оказал положителен на бензодиазипини. Мъжът отказал медицинско изследване на кръвта. Задържан е в РУ-Разград. Образувано е бързо производство.

Товарен автомобил „Ивеко 50Ц 35 Н“ е спрян около 18.45 часа на 21 декември по път Е-70 в района на Дервента. В хода на проверката е установено, че 50-годишният водач от град София управлява камиона с 2,73 промила алкохол – отчетено с алкотест. Той отказал кръвна проба. Задържан е в РУ-Лозница. По случая е образувано бързо производство.

Употребил алкохол водач е засечен и по улица „Дунав“ в Разград. Около 21 часа на 21 декември до Дома на учителя е спрян лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 47-годишен мъж от град Русе. Пробата му с дрегер отчела 1,26 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа. Започнато е бързо производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *