Петокласници от Завет на горска надпревара във “Воден”

Децата от 5 клас на СУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Завет бяха на гости на лесовъдите от Държавно ловно стопанство “Воден-Ири Хисар” – съобщават от Северноцентрално държавно предприятие ДП – Габрово.

С помощта на игри и надпревари, те узнаха много за лесовъдската професия, за гората и за дивите животни. В пет станции, учениците научиха как да разпознават дървесните видове, да определят възрастта на дърветата по броя на пръстените, етажност на горите, как да измерят височината на дърветата и каква информация могат да получат от паднали рога от благороден елен.

„Един прекрасен пролетен следобед, слънце, птичи песни и много усмихнати детски лица – с това ние служителите на Държавно ловно стопанство “Воден-Ири Хисар” ще запомним днешният 13 април. Сигурни сме, че в съзнанието на петокласниците, днешният следобед ще остави много ярък спомен.“ – коментираха от стопанството.

Държавно ловно стопанство “Воден – Ири Хисар” е едно от елитните ловни стопанства в България. В него се отглеждат значителни популации на благороден елен, сърна, елен лопатар, зубър и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *