Петокласник от Разград е най-добрият рецитатор в страната на стихове за Левски

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев се срещна днес с петокласника от ОУ“Н.Й.Вапцаров“ Михаил Стоядинов и по молба на Кмета на Садово Димитър Здравков връчи на малкия разградчанин спечелената от него награда от  националния конкурс „Най-добър рецитатор на стихотворение за Васил Левски“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Михаил и баща му Стефан Стоядинов разказаха на градоначалника за участието на малкия рецитатор в конкурса. Той е организиран от Община Садово, провел се е онлайн, Михаил изпълнил стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев. Публикацията на видеоклипа с изпълнението му събрала 294 харесвания в социалната мрежа Фейсбук, с което спечелил конкурса в своята възрастова група 11-14 години. Поради ангажименти семейството нямало възможност да присъства лично на церемонията по връчването на наградите в началото на месеца, затова от Община Садово ги изпратиха до Община Разград с молба за съдействие при връчването.

Плакет, грамота, парична премия, книгата „Васил Левски (Дяконът) от Захарий Стоянов и значка с лика на Апостола на Свободата включваше наградата. Кметът Денчо Бояджиев връчи на малкия рецитатор, прославил града ни с таланта си, и рекламни материали на Община Разград.

Г-н Бояджиев разговаря с Михаил и баща му и за възможностите за занимания на момчето и неговите връстници в свободното им време, както и за ангажиментите на семейството към родолюбивото възпитание на децата. Петокласникът вече е имал изяви и на общоградски тържества в родния си град, той е сред призьорите в общинския конкурс „Аз рецитирам българска поезия“, а на Националния празник 3 март на площад „Възраждане“ изпълни стихотворението „Трети март” от съвременната българска поетеса Кръстина Тодорова. Момчето има разностранни таланти, интересува се и от футбол и от народни танци.

Кметът пожела на Михаил още много награди и постижения от конкурси, както и успехи в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *