Петима дрогирани и един пиян шофьор за денонощие в Разградско

Пътна полиция

Петима дрогирани и един пиян шофьор са засечени по пътищата на Лудогорието само за малко повече от денонощие – между 23,00 ч. на 15 юли и 23,55 ч. на 16 юли. Това става ясно от бюлетина на пресцентъра на ОДМВР-Разград.

35-годишен мъж от кубратското село Савин е задържан за шофиране след употреба на дрога и притежание на наркотични вещества. Около 23.00 часа на 15 юли в Савин е спрян лек автомобил „Опел Корса“. Водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел наличие на канабис и амфетамин. След отказ да даде кръв за химичен анализ мъжът е задържан в РУ-Кубрат. Започнато е бързо производство. При последвалото претърсване в недвижим имот, обитаван от задържания, са намерени 1,2 грама суха зелена тревиста маса, която при тестване реагира на канабис.По случая е образувано досъдебно производство.

Лек автомобил „БМВ 320 Д“ е спрян около 21.10 часа на 16 юли по улица „Васил Левски“ в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 21-годишният водач от село Дянково шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин. Предоставена е кръв за химичен анализ. Младежът е задържан в РУ-Разград. По случая е започнато досъдебно производство.

Автомобил „БМВ 530 Д“ е спрян около 22.00 часа на 16 юли на кръстовището от главен път Е-70 към село Ясеновец. В хода на предприетите контролни действия пътните полицаи установили, че 19-годишният водач от Ясеновец шофира под въздействието на наркотични вещества. Направената проба с „Drug test 5000“ реагирала положително на кокаин. След отказ да даде кръв за медицинско изследване водачът е задържан в РУ-Разград. Започнато е бързо производство.

„Фолксваген Голф“ е спрян за полицейска проверка по „Южен Булевард“ в Разград. Около 22.00 часа на 16 юли е установено, че 28-годишният водач от село Острово управлява превозното средство след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,61 промила. Той отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

36-годишна жена от Русе е установена да шофира след употреба на наркотици. Управляваният от нея автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян около 23.30 часа на 16 юли в град Кубрат. В хода на полицейската проверка е констатирано, че пробата й с „Drug test 5000“ реагира положително на амфетамин. Задържана е в РУ-Кубрат. По случая е образувано бързо производство.

Лек автомобил „Сузуки Витара“ е спрян около 23.55 часа на 16 юли в заветското село Брестовене. В хода на полицейската проверка 19-годишният водач от село Острово е изпробван с „Drug test 5000“. Установено е, че шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин. Задържан е в РУ-Кубрат. Започнато е бързо производство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *