„Песен за Разград“ прозвуча в сградата на общината в началото на Деня на Общината

С кратко тържество на партерния и първия етаж на административната сграда на Община Разград започна Денят на българската община и местното самоуправление за служителите от местната администрация. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

12 октомври преди дни бе обявен официално от Министерски съвет за Ден на общината и местното самоуправление и за пръв път можем да се поздравим официално с него – започна приветствието си към общинските служители заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той заяви, че работата в местната власт е много отговорна задача и мисия, тъй като местното самоуправление е най-близо до хората и е опора и стълб на обществото, отстоява моралните му устои. Особено в трудни времена като днешните всеки гражданин разчита на общината да реши всеки проблем – допълни Добрев. По думите му именно затова денят е и за равносметка. От името на ръководството на Община Разград г-н Добрев изрази благодарност към общинските служители, допринесли с труда си за постигането на резултатите през настоящата година. „Реализирахме доста работа, предстои да завършим още обекти до края на годината, успяхме да реагираме адекватно на доста проблеми“ – обобщи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на общинските служители да са здрави, все така отговорни и щастливи с любимите си хора.

Музикалният поздрав за общинските служители бе „Песен за Разград“ в изпълнение на солистката на Капански ансамбъл-Разград Габриела Минкова.

Събитието започна с минута мълчание в памет на починалата вчера Бонка Цакова – директор на ОП“Паркстрой“, три мандата общински съветник и носител на наградата „За принос към местното самоуправление“ на Община Разград.

Наобяд въпреки дъждовното време служителите в Община Разград отдадоха почит пред паметната плоча на първия кмет на Разград Георги Попов. Тя се намира на едната стена на Етнографския музей, където е живял първият кмет. Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев поднесоха венец пред паметната плоча, а заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева и общински служители поднесоха цветя.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *