Педагози от училището в Подайва посетиха иновативно училище в Бургаско

На 10 и 11 юни 2021 г. екип от ОУ„Отец Паисий”-с.Подайва гостува на ОУ„Христо Ботев”кв.Ветрен , обл. Бургас /Бургаски минерални бани/ и 40 СУ”Луи Пастьор “-гр.София за запознаване с иновативните дейности в училището във връзка с реализацията на сключен договор по Национална програма “Иновации в действие“ 2020. Това съобщиха от ръководството на училището.

Основно училище „Христо Ботев”-кв.Ветрен е иновативно училище от 2019 г. Иновацията е свързана с въвеждане на иновативни методи на преподаване на учебното съдържание по предметите „Околен свят” и „Човекът и природата” в начален етап и изграждане на иновативна образователна среда, близка до естествената природна среда. Иновативното обучение обхваща всички ученици от начален етап. През 2020г. училището разширява своята иновация и в прогимназиален етап. Цел на иновацията е повишаване мотивацията на учениците за учене, формиране на устойчиви знания, екологично съзнание и ново отношение на отделната личност към природната среда.

Представителите на училището от Община Исперих наблюдаваха иновативни практики, реализирани в учебен час по „Човекът и природата”, свързан с изработване на предмети, предназначени за рециклиране на открито в красивия и цветен розариум в двора на училището при старши учител от начален етап Светла Манджукова и състезание на тема “Активни и здрави”, свързано с билките и техните лечебни действия за здравето на хората

Освен иновативните практики домакините запознали гостите си и с туристическите забележителности в района –  остров Света Анастасия край Бургас, Исторически парк “Аква калиде” в Бургаски минерални бани,Тракийските долмени Бекликташ в близост до Приморско.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *