Още шестима нарушители на карантината, двама от Исперих, другите от Кубрат, Севар, Разград и Дянково

Полиция

6 досъдебни производства за нарушена карантина са започнати в ОДМВР-Разград през последните два дни.

На 10 април около 19 часа при проверка в Исперих 53-годишен мъж, поставен под карантина от 30 март до 12 април, не е открит на адреса.

На 10 април около 18.15 часа е извършена проверка на 47-годишен мъж в Исперих, на който е наложена карантина от 9 до 22 април. Той също не е установен в дома си.

Около 14 часа на 10 април по пътя Кубрат – Беловец е спрян за проверка „Фолксваген Туарег“. Служителите на РУ-Кубрат установили, че 29-годишният водач е с предписание за поставяне под карантина от 7 до 20 април и не спазва разпоредените мерки.

Друг мъж на 31 години от село Севар не е установен на адреса при проверка, извършена около 10.50 часа на 10 април. В разговор по телефона заявил, че водил детето си на лекар, въпреки че от 7 до 20 април е поставен под карантина.

На 10 април на гише в сектор „Пътна полиция“ се явил 28-годишен мъж от Разград. В хода на проверката е установено, че от 28 март до 10 април в условията на продължавано престъпление в Разград и Варна е нарушил наложената му карантина.

На 11 април в село Дянково е извършена проверка на 31-годишен мъж, завърнал се от Румъния. Той също не е намерен на адреса, посочен за престой под карантина, считано от 6 април.

Образуваните разследвания, последните две от които бързи, са по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Според него санкцията за нарушена карантина е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *