Още потвърдени случаи на COVID-19 в Разградско

Коронавирус

За 5 нови случая на положителни тестове за COVID-19 в Разградска област съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб неговият секретар доц. Димо Димов.

Тъй като регионалните власти вчера обявиха, че по-подробна информация от тях ще се обявява между 12,00 и 14,00 ч. всеки работен ден, и в нея данни за населените места няма да има, а само за общините, ще предполагаме за какво става въпрос.

В бройката, обявена от доц. Димов, бе включен и един случай на лекар, вероятно става въпрос за лекаря от Детско отделение, за която вчера от РЗИ-Разград съобщиха, така че също толкова вероятно става въпрос за 4 нови случая. Понеже също вчера бяха обявени общо 17 контактни в двете досега ясни села – Бърдоква и Ясеновец, най-логично е поне някаква част от новите случаи да са сред тях. А тъй като първият случай от Бърдоква е по-отдалечен във времето и контактните от първи ред бяха изследвани в началото, е по-вероятно част от новите случаи да са от Ясеновец. Разбира се, напълно е вероятно да има и ново гнездо на разпространение освен тези 2 села, но ако то е в някоя от двете обявени вече общини, няма да имаме шанса да научим това официално от здравните власти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *