Още карантинирани от училищата в Разградско заради COVID-19 при роднини, но болни ученици и учители няма

Корона

Има още няколко случая на карантинирани деца и учители в училищата в Разградско, но болни ученици и учители към днешна дата няма. Това заяви в отговор на въпрос на Разград24/7 началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. Питането ни бе по повод по-големия брой случаи от региона, вписани в Единния информационен портал през последните дни, за които от РЗИ може би ще съобщят утре. В справката в събота новите заразени от Разградско бяха двама, а днес са трима. Общо от началото на световната пандемия случаите в Разградско са 190.

Явно обаче по данните на просветния шеф новите пет случая не са от сферата на образованието.

Петков уточни, че новите случаи на карантинирани ученици са в 2 населени места. Те са контактни на заболели от COVID-19, но самите те не са болни. В ОУ”Васил Левски”-Разград под карантина е ученик, чийто роднина е с положителна проба, в ОУ”Христо Ботев”-Лудогорци също има дете под карантина, чиято баба е дала положителна проба.

Във връзка с циркулиращи слухове се свързахме и с директора на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград Пейчо Георгиев. Той бе категоричен, че заразени с COVID-19 в учебното заведение няма. Под карантина са учителка и ученик в училището, които са в родствени връзки с един от заболелите полицаи от РУ на МВР-Разград, те самите обаче не са болни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *