Още един участник във вота от 2019 г. се пуска на частичните избори в Дянково

Още един участник в местния вот от 2019 г. ще участва в частичните избори в най-голямото село в Община Разград – Дянково.

След като ДПС регистрираха като свой кандидат номинирания преди две години от ГЕРБ Али Джемилов Алиев, партията на Бойко Борисов внесе в ОИК в последния възможен срок – днес – своето предложение. Кандидатът на ГЕРБ е Ахмед Мехмед Мехмед. Промяната в политическата му подкрепа обаче далеч не е така рязка като при Али Алиев. През 2019 г. Ахмед Мехмед бе кандидат от ЗНС – тогава политическата сила бе подкрепяна от бившия областен управител Гюнай Хюсмен, който днес е депутат от ГЕРБ. Никоя друга политическа сила не се осмели да издигне свой кандидат за кмет на Дянково, което ако не друго, спестява разходи за организация на изборите само в един тур, а не в два.

Справка в изборните протоколи сочи, че преди две години Ахмед Мехмед събра едва 83 гласа на първи тур, а Али Алиев 326 гласа на първи тур и 329 на втори тур, където изгуби безапелационно от тогавашния кандидат на ДПС Хюсеин Хаккъ, събрал 62,80% от гласовете на съселяните си. Избраният на редовни избори кмет обаче почина от тежко заболяване преди няколко месеца и се наложи провеждането на частичните избори, насрочени с президентски указ за 3 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *