Още един с COVID-19 в Исперихско, общо 1820 PCR-а са направени в разградската болница, откакто има лаборатория

Коронавирус

По информация на Регионалната здравна инспекция, на 07.08.2020 г. е регистриран нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Случаят е мъж  на 63 г. от с. Вазово, община Исперих. Лицето е потърсило медицинска помощ на 07.08.2020 г. в „МБАЛ – Шумен“ АД. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е със следните придружаващи заболявания: Мозъчно-съдова болест, състояние след прекаран инсулт, исхемична болест на сърцето.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 на територията на област Разград са 136, този път разминаването на Националния регистър е пренебрежимо малко – само с един, спорен единния електронен портал са 137.

Активните случаи са 35, на домашно лечение – 24, хоспитализирани – 11.

През изминалата седмица броят на излекуваните се е увеличил с още двама души, няма починали лица. Новорегистрираните са 23. Към момента поставените под карантина  в областта лица са 105.

1820 е общият брой PCR тестове, направени в  лабораторията към МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград – съобщават още от Областна администрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *