Още две детски градини – „Приказка” и „Детелина” – приключиха успешно дейностите по проекти по НП”Хубаво е в детската градина”

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Хабибе Расим бяха гости на финалните събития по два проекта, реализирани по Национална програма „Хубаво е в детската градина” – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Общо финансираните проекти в община Разград по тази програма през учебната 2022/23 г., са 5. Пред родителите и екипа на ДГ”Детелина” г-н Добрев заяви, че е радостен, че детските градини в общината са толкова активни и печелят проекти. По думите му това, че разградските проекти се преборват за допълнително финансиране и се одобряват сред идеите на детски градини от цялата страна, показва колко е високо качеството на работата на педагозите, а и спомага за подобряване на материално-техническата база.

В ДГ”Детелина” проектът е под надслов „Спортен празник „Мама, татко и аз”. По него обаче са закупени и интерактивни игри за 28-те малчугани от първа група „Сияйни звездички”. Стойността на проекта е 3500 лв. В спортната надпревара децата участваха заедно с родителите си и в интересни игри, разделени на два отбора, показаха сръчност, бързина и екипна работа. Състезанието завърши с дискотека за децата, победители не бяха излъчени, а всички малки участници получиха красиви медали.

След спортния празник директорът Недялка Цанева представи на зам.-кметовете Добрин Добрев и Хабибе Расим част от новите придобивки в детската градина по проекта, както и интерактивната стая, изградена със съдействието на Ресурсния център. Тя ще се използва и от деца със СОП, и от всички останали деца, посещаващи детската градина.

Проектът по НП”Хубаво е в детската градина”, реализиран в ДГ”Приказка”, е свързан с обособяване и оборудване на център „Веселата стая” – помещение, в което децата да празнуват рождените си дни. В нея има всички необходими украси за подобен празник, а на стената са постерите със снимки и рождени дати на всички деца от градината. Стаята ще се използва и за природни експерименти като опити с поникване на растения, производство на кълнове и други – разказа директорът Румяна Ненова. По думите й сред целите на педагозите в детската градина е децата да учат с игра. Весели игри, песни и танци в двора на градината имаше и на заключителното събитие по проекта. Проектът на ДГ”Приказка” е на стойност 4650 лв., а педагогическият екип вече обмисля следващи идеи за кандидатстване пред националната програма „Хубаво е в детската градина”.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *