Още два университета представят специалностите си пред разградските зрелостници

Разград

Още два университета представят специалностите си пред разградските зрелостници утре, 23 март. Двете събития са част от съвместната инициатива на Регионалното управление на образованието в Разград и на Община Разград, с която ръководствата на висшите учебни заведения, които имат интерес, представят подробности от своите кандидат-студентски кампании на място в родните населени места на абитуриентите, с което се улеснява избора на зрелостниците. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Преди малко повече от месец презентация на специалностите си направиха представители на Филиал Велико Търново на Медицински университет-Варна, а в четвъртък възможностите за обучение пред дванадесетокласниците от Разград ще представят екипи от Тракийски университет-Стара Загора и от Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“. Презентацията на Тракийския университет започва от 14,30 ч. в четвъртък в зала „Филхармония“, а на Шуменски университет – в 15,00 ч. в същата зала.

Зала „Филхармония“ е предоставена от Община Разград за представяне на университетите, а РУО-Разград има ангажимент към популяризиране на събитието и информиране на заинтересованите гимназисти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *