Очаквано: Вотът на недоверие беше отхвърлен

Днес депутатите гласуваха, след като преди ден се проведоха дебати по вота, внесен от Парламентарната група на “БСП за България” на 15 юли.

Вотът на недоверие на правителството не мина, което беше очаквано, защото бе нужно той да бъде подкрепен от 121 народни представители, с които опозицията не разполага. “За” вота гласуваха 102-ма народни представители, “Против”- 124, въздържаха се 11. Това беше пети пореден вот на недоверие срещу правителството и втори на тема “борба с корупцията”

Премиерът Бойко Борисов не бе в зала, тъй като все още пътува от Брюксел към България. От ГЕРБ още преди провеждането му бяха убедени че днешният вот няма да мине, а коалиционните им партньори от “Обединени патриоти” очакваха провеждането на съвет относно евентуални промени в състава на кабинета. Гласуването на вота се провежда успоредно с протест пред сградата на парламента. Исканията на протестиращите остават незабавна оставка на правителството, на главния прокурор, както и предсрочни избори и машинно гласуване.

Протестиращите заявиха категорично, че не са съгласни с с козметични промени в състава на правителството, нито с вариантите, предложени в публичното пространство след заседанието на коалиционния съвет миналата седмица.

Източник: www.actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *