Очаквания за добри цени обявиха земеделците от региона на Деня на пшеницата на „Семпе 2”

С обзор на зърнения пазар по света и у нас започна традиционният Ден на пшеницата, който „Семпе 2”ЕООД организира години наред. Представи го на презентация в хотел „Централ” пред голяма част от земеделците от региона Тодор Стойков – старши търговец във „Витера-България”, която е член на Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи.

Макар експертът да заяви, че цените на пазара са динамични и има големи разлики между най-ниските и най-високите, изводите, до които стигнаха земеделците от региона след анализа му бяха, че през тази година ще достигнат по-добри цени от миналогодишните за тон пшеница – 320 лв., по-високите доходи обаче ще бъдат последвани и от по-големи разходи за новата сеитба.

Преди аналитичната част управителят на „Семпе груп” Васил Петров представи пред земеделците мениджърския екип, с който фирмата работи, а след това ги поведе към опитното поле.

Там земеделците видяха как са се развили 36 сорта пшеница и 14 ечемик – българска и чужда селекция. Сортовете са на „Синджента България“ ЕООД, „Агредо“ ЕООД – представител на „KWS Momont“, „Лимагрейн“ и „KWS – Семена България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *