ОУ”Ив.С.Тургенев” бе домакин на среща по програма “Иновации в действие”

От 14 до 16 април ОУ„Ив. С.Тургенев“-Разград бе домакин на обмен на добри практики, организиран по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Иновации в действие“. Това съобщават от ръководството на учебното заведение.

С наблюдение на иновация „Генерация Алфа в дигитална надпревара“ и представяне на STEM проекти за занимания по интереси стартира първият от трите дни посветени на добри практики в ОУ „Ив. С.Тургенев“.  Урок 1:1 с образователния софтуерен продукт MozaBookи учене Mozaik, представи пред своите колеги С. Маринова. Гостите с интерес проследиха и провеждането на бинарен урок за 5 клас, където М. Бобчева и И. Улева обединиха знанията и уменията на учениците по математика и английски език. За първа година училище “Тургенев” работи по програмата „Роботика за България“ и участва в Robot Spike Prime състезание. С. Хараланова и Ирина Стоянова показаха на участниците открит урок по роботика, а гросмайсторът по шахмат Ивайло Енчев заедно с Пламен Минчев организираха шахматна надпревара. Пролетна програма с игри, танци и музикални предизвикателства бяха само една малка част от изненадите, организирани за гостите. Щастливи и приятно изненадани от видяното – това показа емоциометърът за гостите, който учителите на ОУ „И. С. Тургенев“ използват в работата си с децата.

Официални гости на срещата бяха Галина Пенева и Албена Добрева от РУО – Разград, както и екип от учители и ученици на три училища – Трето Основно училище „Димитър Благоев“ – гр. Шумен, Средно училище „Васил Левски“ – гр. Шумен и Основно училище „Отец Паисий“- гр. Разград.

Директорът на иновативното разградско училище Милена Орешкова приветства с добре дошли всички участници в събитието като им пожела творческо вдъхновение и успехи.

Форумът приключи с посещение на една от забележителностите на гр. Разград- Археологически резерват „Абритус“.

И за бъдеще екипът на ОУ „Ив. С. Тургенев“ си поставя високи цели за работа по иновативни проекти, с които да развива и надгражда уменията  на своите ученици в една динамична, интересна, съвременна и конкурентноспособна среда, с която да подготвя новото поколение за живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *