От неделя сме в червената зона за COVID-19, вече и общински съветник с положителна проба

Коронавирус

От неделя, 25 октомври, област Разград е в червената зона за разпространение на COVID-19 – става ясно от прессъобщението на Областна администрация, базирано на данни от РЗИ-Разград.

Разград 24/7 научи, че вече има и първи представител на местната власт с положителна проба. Че общинският съветник от ГЕРБ Мариан Иванов е сред заразените става ясно от фейсбук статус на негови съпартийци, които за занесли пред дома му плодове и му пожелават бързо възстановяване.

Мариан Иванов е сред четиримата общински съветници, които отсъстват от провеждащата се в момента сесия на местния парламент.

Ето и останалите данни от РЗИ:

“Считано от 25.10.2020 година, област Разград попада в рисковата червена зона за разпространение на Covid-19 със заболеваемост от 180,00 на 100 000 население за период от две седмици. Съгласно заповед на министъра на здравеопазването в лечебните заведения за болнична помощ се спират плановите операции и плановия прием.

През последното денонощие на територията на област Разград са регистрирани 28 нови доказани случая на COVID-19. Информацията е на РЗИ-Разград. От тези 28 случая 18 са в гр. Разград, по 1 в Благоево, Дянково, Кара Михал, Богданци, Езерче, Китанчево, Раковски, Веселина, Завет и Костанденец. Издирени и поставени под карантина са всички контактни лица.

Под карантина са поставени  четвърти клас в ОУ „Отец Паисий“ гр. Разград, поради положителен класен ръководите, и  един положителен учител в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ гр. Разград.

Продължава изследването на персонала и домуващите в Дом за стари хора – Разград.

От Щаба апелират за стриктно спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Общо регистрираните случаи от COVID-19 в област Разград са 480. От тях активни са 276, на домашно лечение са 203,  а ново хоспитализираните са 5.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *