От днес до следващата сряда – специализирана полицейска операция за нарушения по пътищата

Пътна полиция

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОДМВР-Разград от днес до 5 април 2023 година – съобщават от пресцентъра на дирекцията.

От началото на годината до момента пътно-транспортната обстановка бележи влошаване. В периода от 01.01.2023 г. до 27.03.2023 г. броят на загиналите участници в движението се е увеличил два пъти, а броят на ранените лица е скочил с близо 56 %. Тежките пътно-транспортни произшествия са се увеличили с 21 или 57% повече спрямо същия период на миналата година. Над половината от тежките катастрофи са възникнали по пътища от републиканската мрежа.

В тази връзка на територията на ОДМВР – Разград продължава целенасочената контролна дейност на целия полицейски състав с правомощия по Закона за движение по пътищата за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на обслужваната територия. Засиленият контрол за спазване на правилата за движение цели да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, спазване на правилата за движение по пешеходни пътеки, правоспособност, спазване на скоростните режими, пътните знаци и маркировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *