От ГЕРБ-СДС регистрираха почти същата листа, прицелиха се в два мандата

От ГЕРБ-СДС регистрираха своята кандидат-депутатска листа днес, като обявиха, че ще надграждат от предходните си резултати и ще се борят не за един, а за два мандата.

Водачът на листата Десислава Атанасова не се яви за регистрацията в РИК, вторият Гюнай Хюсмен я извини, тъй като регистрирала листата в Русе, където също е водач.

Самият той декларира, че в Разградско ГЕРБ ще води позитивна предизборна кампания, насочена към хората. Гюнай Хюсмен припомни, че в последния мандат на ГЕРБ в региона са се случили „доста добри неща за областта, а от две години насам някой да ми посочи какво е направено в Разградска област – нищо”. По думите му хората забравят какво си направил за тях, но остава усещането, че ГЕРБ е работеща и действаща партия. „Макар и по-бавно, отколкото ни се искаше, държавата вървеше напред във всички аспекти на обществено-политическия живот, а както виждаме от две години това не се случва и явно хората вече усещат със сърцето и с джоба си тези промени, тази така наречена „промяна” стана вече нарицателно за България, затова няма да искаме този път да правим политически дебат за миналото и бъдещето на Разград, защото някои политици обръщат на друга тема и по тоя начин се опитват да избягат истинския дебат за политиките на Разградска област. Ние сме убедени, че хората осъзнаха къде е бъдещето на България и вярваме, че ще ни подкрепят на предстоящия вот с много повече гласове.”

Политическата цел артикулира третата в листата на ГЕРБ – Галина Георгиева. „Нашата идея е да надградим това, което сме направили над предишните парламентарни избори с повече гласове да спечелим нашите мандати.” – каза тя. На уточняващ въпрос дали това означава, че целта е не един мандат, както през последните години, а два, тя отговори утвърдително. „Винаги се целим в повече от един, защото не е хубаво на едно място да се стои, хубаво е да се надгражда.” – обясни Георгиева. Тя прогнозира още, че „избирателната активност ще е по-ниска по простата причина, че апатията е обхванала цялото ни население, ще се отрази и в Разградска област, разбира се. На този етап партиите, които имат достатъчно добри структури и са достатъчно популярни смятам, че ще спечелят от тази активност.

Коментар преди внасянето на листата на ГЕРБ в РИК направи и областният лидер и четвърти в листата Владимир Димитров.  По думите му в тази кампания активистите на ГЕРБ „влизат уморени както всички хора от поредицата вотове. Ще бъдем близо до хората, защото вече има една апатия, ще бъдем по диалогични, за да може да обясняваме по-подробно, защото всеки един глас за ГЕРБ ще бъде възможност за съставяне на едно стабилно правителство, което да представи решение за излизане от кризите, които са налегнати.”.

Пета в листата е д-р Зоя Велкова. Изненадата и единствена разлика от предходните избори миналия октомври е на шеста позиция – там вместо бившия директор на Областна дирекция „Земеделие” Валентина Френкева е общинският лидер на ГЕРБ в Разград Наско Анастасов. Седми е предприемачът от Кубрат Красимир Христов, а осми – учителят от Лозница Айдън Шабанов.

ГЕРБ-СДС подадоха заявление за регистрация на листата си под №7 в РИК-Разград. Официално вече са регистрирани 3 листи, а заявленията на останалите ще бъдат разгледани на заседание на РИК в понеделник. Срокът за регистрация е 17,00 ч. на 28 февруари, вторник.

One Reply to “От ГЕРБ-СДС регистрираха почти същата листа, прицелиха се в два мандата”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *