Отчет в тираж от 4000 броя представи Областният управител Гюнай Хюсмен

Отчет от 90 страници в тираж от 4000 броя представи днес на специална пресконференция Областният управител Гюнай Хюсмен. Изданието съдържа около една трета от това, което сме направили за региона – коментира Областният управител. Сравни изданието с отчетите на свои предшественици, които са по 7 и 20 страници.

Гюнай Хюсмен благодари на заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, както и на главния секретар Михаил Тодоров за добрата екипна работа. Не пропусна и благодарностите към премиера Бойко Борисов, както и медиите, които са му били коректив и обективно са отразявали дейността на институцията.

В книжното издание от с много снимки и в текст са представени дейности от различни сфери на обществения живот, в които е участвал, съдействал и организирал Областният управител.  Той представи кратка част от тях – инвестирането на 78 милиона лева в пътна инфраструктура, включваща пътищата Разград – Търговище, Подайва – Самуил, Исперих – Пристое, Кубрат – Тутракан, Кубрат – Разград. Припомни, че през четиригодишния му мандат са отпускани средства и за пътна инфраструктура в по-малките населени места, санирани са над 40 жилищни сгради, както и много училища и детски градини. Като важно свое постижение Областният управител изтъкна и старта на ремонта на джамията „Ибрахим паша“, за който от правителството бяха преведени една трета от необходимите средства. Завършването на този ремонт е и една задачите, които Гюнай Хюсмен ще предаде на наследника си. Другото наследство, свързано със сграден фонд, е бившето ДНА, което след ремонт трябва да се превърне в сграда за Областна администрация.

Гюнай Хюсмен сподели и нещата, които са останали недовършени, те са предимно свързани със общите инициативи с Държавната агенция за координация и сътрудничество на Република Турция ТИКА. Договорено е финансиране за саниране на сградата на Филиала на Русенския университет, както и за реставрация на Йонуз баба тюрбе край Йонково, работата обаче не е почнала, тъй като от ТИКА не започват нов обект в регион, в който все още се работи по предходен, в случая – дострояването на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“.

Хюсмен обяви още, че е работил в синхрон с местната власт и с останалите държавни институции.

Заместник областният управител Нурие Црънгалова също сподели, че екипът е добър и се е справил с предизвикателствата и изтъкна като най-голямо постижение старта на ремонта на джамията. “Ще съм много щастлива, когато ремонтът завърши“ – каза тя.

Заместник областният управител Евгени Драганов акцентира върху това, че Областна администрация и благодарение на местните медии е била сред най-отворените институции, допълни, че оценката хората ще сия дадат след месец.

„Може хората да не запомнят конкретните действия, които сме извършили, но е много важно да им оставим усещане за работещ екип.“ – каза Областният управител Гюнай Хюсмен. Като важен белег за това посочи, че когато се разхожда им областния център хората го поздравяват, а не избягват погледа му. „Това е сладката оценка“ – допълни той.

Отчетът за мандат 2017-2021 г. е отпечатан в разградска фирма, разходите са заплатени с една заплата на Областния управител, не са харчени държавни пари за нея – увели Гюнай Хюсмен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *