Отново специоперация по пътищата

Пътна полиция

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира днес на територията на ОДМВР-Разград – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

От 16.00 часа на 21 януари 2022 година ще се осъществява засилен контрол на водачите на превозни средства за поведението им спрямо пешеходците на пътя, както и спазването на правилата от страна на самите пешеходци. Проверките ще продължат до 30 януари включително.

От 1 януари 2021 година до 18 януари 2022 година на територията на ОДМВР – Разград са настъпили общо 83 пътно-транспортни произшествия с участието на пешеходци, при които 3-ма са загинали и 77 – ранени. За неспазване на правилата за движение през 2021 година са съставени 3 акта и  185 глоби по фиш на пешеходци, както и 34 акта на водачи на МПС, неосигурили предимство. Зимният сезон предразполага към възникване на по-голям брой тежки ПТП с участието на пешеходци, като се има предвид, че те се движат с тъмни дрехи и са по-слабо забележими в тъмната част от денонощието.

За да се ограничат предпоставките за пътно-транспортни произшествия, пътните полицаи ще следят стриктно за поведението на шофьорите и пешеходците на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *