Отново разминаване: 100 или 101 са с COVID-19 в Разградско

Коронавирус

Не мина и днес без традиционното разминаване между данните от Националния електронен регистър и регионалните власти по отношение на случаите с COVID-19 в област Разград.

Според Националния регистър новите са 2, а общият брой е вече 101, но според Областна администрация-Разград, която се позовава на РЗИ е само един и общо са 100.

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград на 17.07.2020 г. е регистриран нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Случаят е  жена на 73 г. от с. Драгомъж, община Исперих, която е приета във Вътрешно отделение на „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, гр. Исперих. Взет й е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет, който е изследванв лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.

Жената е със следните придружаващи заболявания: Хронична сърдечна недостатъчност и Артериална хипертония  – II ст.

Единствената добра новина по тази тема е, че като че ли ни се размина пик на заболяването вследствие на най-масовото събитие, което се случи в Разград от началото на световната пандемия – връчването на деветата шампионска купа на „Лудогорец”. Оттогава минаха 10 дни, а се появяват единични случаи на заболели, и то по възрастта и населените им места е малко вероятно да се предположи, че са били на стадиона миналата сряда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *