Отново посегателство над детската площадка за деца с увреждания

Община Разград реагира на сигнал в социалната мрежа Фейсбук за посегателство над детската площадка до хотел „Централ“ – съобщават от пресцентъра на местната управа.

Вчера бе установено, че е увредено едно от съоръженията за деца с увреждания – рампите, по които инвалидните колички се качват на въртележката, са извадени от съоръжението и захвърлени в тревната площ наблизо, счупени са или липсват и свързващите елементи между рампите и основната част от конструкцията.

Оглед на съоръжението, направен от заместник-кмета Мирослав Грънчаров и заместник-директора на ОП“Паркстрой“ Николай Борисов, установи че работниците от общинската фирма могат да извършат ремонта и не се налага да се търсят експерти за специализиран ремонт. Следващата седмица децата с увреждания отново ще имат достъп до въртележката.

Детската площадка по хотел „Централ“ бе реновирана през миналата година със съвместно финансиране и обединени усилия на местната власт, гражданския сектор и бизнеса в името на децата на Разград. Официалното откриване на обновената площадка бе на първия учебен ден 15 септември. Тя се състои от седем детски съоръжения, от които две са за деца с увреждания. Тези две съоръжения, както и ударопоглъщащата настилка, са осигурени от Обществен дарителски фонд (22 060,56 лв.) и Сдружение „Лудогорие” (8 474,52 лв.), съфинансирането от Община Разград с поставянето на останалите детски съоръжения и 10 пейки и 4 кошчета е в размер на 13 290 лв.

Това е второ посегателство върху съоръжения, част от първата в Разград площадката, в която има съоръжения за деца с увреждания. Първият път бе още преди официалното откриване и отново върху въртележката. Тя бе възстановена за няколко дни.

Ръководството на Община Разград апелира гражданите да опазват общественото имущество, което е предназначено за ползване от всички жители и гости на града, а също и, когато установят посегателство върху обществено имущество, да сигнализират: чрез Формата за подаване на сигнали най-долу вдясно на сайта на Община Разград, на мейла на местната управа: obshtina@razgrad.bg, на фейсбук страницата на Община Разград или на тел. 084 618 335.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *