Отново гонка на бърз автомобил, джигитите зарязали колата с четири кучета в нея, но бързо били заловени

Пътна полиция

Разградски полицаи отново гониха бързо движещ се автомобил в рамките на града, този път обаче гонката бе нощна, извършителите бяха бързо установени.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че сигнал със стоп-палка е подаден от пътни полицаи около 01.10 часа на 2 ноември към бързо движещ се автомобил по бул. „Априлско въстание” в Разград. Вместо да намали и спре, водачът на „Опел Корса” с немски регистрационни табели увеличил скоростта, поел в посока изхода на Разград към Шумен и завил по главния път Е-70 към Русе. Докато преследвали нарушителя, пътните полицаи видели, че той отбива в тревиста местност към вилната зона над село Стражец. Автомобилът спрял, а слезлите от него побягнали в различни посоки.

При огледа на място е установено, че колата е с прекратена регистрация. Поставените табели не са издавани за това превозно средство. В автомобила били оставени четири кучета от породите „питбул” и „дого аржентино”. Със съдействието на служители от общинския приют животните са откарани и настанени там. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалисти от РУ-Разград установили и задържали 29-годишен мъж от село Дянково, който шофирал през нощта колата. С него пътували и двама 17-годишни младежи от същото село. По случая е образувано бързо производство. Предстои да бъде изяснено с каква цел са транспортирани кучетата, както и причината за бягство от полицейска проверка.

Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *