Отвориха касичката в Общината и преведоха за Турция и Сирия първите събрани средства, но касичката отново чака добри хора да я напълнят

Първата сума от касичката на БЧК, която е поставена на партерния етаж на Община Разград, бе преведена към пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Банкнотите и монетите бяха извадени от касичката и преброени от директора на областната структура на БЧК д-р Милена Кехайова в присъствието на секретаря на Община Разград Нели Добрева и заместник областния управител Найден Късов. И двете институции подкрепят благотворителната инициатива в подкрепа на потърпевшите от природното бедствие.

Само за 3 работни дни служители от администрациите в сградата и посетители са пуснали в кутията за дарения 363,60 лв. Сумата бе преведена по банковата сметка на БЧК и заедно с даренията на хиляди българи ще бъде предоставена за осигуряване на най-необходимото за жителите на засегнатите от опустошителното земетресение със сила 7,8 по Рихтер в райони в Турция и Сирия.

Касичката отново бе поставена на партерния етаж на Община Разград до таблото с афиши от културния календар на града и очаква посетителите и служителите да продължат да даряват в подкрепа на потърпевшите от земетресението.

Д-р Кехайова съобщи, че касички има и в сградата на БЧК в Разград, където също продължава набирането на средства. Касичките се отварят периодично, тъй като пострадалите от земетресението имат нужда от най-голяма подкрепа именно в първите дни след бедствието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *