Отборът на ОУ”Васил Априлов”-Исперих победи в областното състезание по защита при бедствия

Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград на 12 май от 9.00 часа – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Официален старт на надпреварата дадоха началникът на РУО Ангел Петков, директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев и председателят на БЧК д-р Милена Кехайова. На състезанието присъства директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков, който връчи наградите на победителите.

В инициативата участваха 7 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула:

  • I – ви учебен център „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение.
  • II – ри учебен център „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”.
  • III – ти учебен център „Пожарна безопасност”
  • IV – ти учебен център „Първа помощ”

Учениците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите. Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит (максимален брой 60+240=300).

И тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих с комплексен сбор точки 278. С 265 точки на второ място се класираха децата от СУ „Христо Ботев” – Цар Калоян. Трето място с 264,5 т. зае тимът на СУ „Христо Ботев” – Лозница. Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *