Остава в ареста мъжът от Стражец, посегнал на баща си, не му е било за пръв път

Прокуратура

Съдът определи като основателно искането на Районна прокуратура – Разград за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 31-годишен мъж от село Стражец, привлечен като обвиняем за три престъпления, извършени в условията на домашно насилие. Той е обвинен в това, че отправил закана за убийство и причинил лека телесна повреда на своя баща, като същевременно нарушил съдебна заповед за защита. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Пострадалият от посегателството станал жертва на агресията на своя син за пореден път на 7 май 2023 година. След подаден сигнал на ЕЕН 112, Т.Р. бил задържан от полицейски служители. За последните шест месеца са водени четири проверки за упражнено домашно насилие – физическо и психическо, към родителите на 31-годишния мъж.

Обвиняемият е известен на органите на реда и е осъждан. С постановление на наблюдаващия случая прокурор мъжът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Днес съдът уважи искането за задържане и определи Т.Р. да остане в ареста.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Разград. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *