Опозицията победи в дебата за расизма

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в третия дебат на дискусионен клуб „Дебати-Разград“ и пожела на младите хора да продължат да защитават пламенно позициите си, да вникват задълбочено в проблемите, които застават пред тях, да са амбициозни и устремени. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Девет ученици от гимназиалния курс на училища в Разград участваха в дебата на тема „Расизмът – мит и реалност в 21 век“, който се проведе в градината на ресторант „Лес“. Те бяха разделени в два отбора – Правителство и Опозиция. Тричленно жури оценяваше уменията им да водят дебати, в него участваха Любен Дилов – син, общинският съветник и директор на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев и Наталия Халачева. Те оцениха като по-добро представянето на отбора на Опозицията.

Заместник-кметът Добрин Добрев коментира, че е присъствал на първия от поредицата дебати и оценява като много сериозно израстването на дебатьорите от тогава. Той увери, че Община Разград подкрепя подобни инициативи на амбициозни млади хора.

Клуб „Дебати-Разград“ вече има и подкрепата на ПФК“Лудогорец 1945“, изпълнителният директор Ангел Петричев също бе в публиката, а от Областния управител Гюнай Хюсмен дебатьорите получиха подаръци – книги за клубната библиотека.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *