Олимпийско лъвче и за нашата Фатме Шабан

Разградската борба ще има представител в Токио по време на Олимпиадата, която започва след дни.

17-годишната Фатме Шабан, която ученичка в Спортното училище в Разград и възпитаничка на СКБ”Лютфи Ахмедов”, днес отлетя за Япония заедно с четирите олимпийски състезателки от българския национален отбор. Фатме  и още две състезателки – София Георгиева и Мария Оряшкова – са спаринг партньорки за това състезание на четирите олимпийки Миглена Селишка, Евелина Николова, Мими Христова и Тайбе Юсеин, която е също от Лудогорието – от кубратското село Мъдрево. Докосването отблизо до големия спорт ще е натрупване на опит за Фатме, тя вече познава момичета от националния отбор, водила е подготовка с тях и се учи от тях, а в същото време е от полза и за поддържане на тяхната спортна кондиция – обясни личният треньор на разградската шампионка Дениз Хамид.

На изпращането на отбора на Летище София днес и седемте момичета получиха за късмет от Българския олимпийски комитет плюшени лъвчета с трикольор.

Българските състезателки ще се подготвят в Окаяма до 26 юли, когато летят за Токио и ще влязат в Олимпийското село. Схватките в борбата са от 2 до 7 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *