Окръжният прокурор Тихомир Тодоров: Подкрепяме не главния прокурор, а колегата Иван Гешев, предприемат сталинска тактика срещу него

Прокурори и служители в Окръжна и Районна прокуратура-Разград се включиха в националната кампания за подкрепа на Главния прокурор Иван Гешев.

Ръководителят на Окръжна прокуратура Тихомир Тодоров обяви протеста на държавните обвинители като проява, с която те искат да кажат „стига на опитите политици и олигарси да се бъркат в работата на прокуратурата“.

Тихомир Тодоров нарече събитията с взрива пред автомобила на Гешев вчера „нещо много жестоко и крайно“. Той бе категоричен, че лаици, които дори не са ходили в казарма, са квалифицирали събитията като фойерверки, което е опровергано от специалисти от Израел, посетили още вчера мястото. Според тях взривното устройство е било изключително кадърно, направено с цел да се увеличи силата на взривната вълна, оттам и осколките. Според Тихомир Тодоров изобщо не става дума за инсинуация или както някои журналисти са се опитали да изкарат, че „едва ли не главният прокурор с жена си, децата си и невинни служители се е опитал да направи кьоршифек“.

Тодоров заяви, че прокурорите от Разградско са излезли пред сградата на държавното обвинение не в подкрепа на Главния прокурор, а на колегата Иван Гешев. „Всеки от нас може да бъде, очевидно Иван Гешев пречи на някого, много е ядосал някого и след като не могат да намерят такъв механизъм да сменят личността, са предприели сталинска тактика: няма човек – няма проблем“ – коментира още окръжният прокурор. Според него обаче проблемът с тези, които не уважават закона, стои, а с тази ситуация се връщаме в началото на 90-те години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *