Огнеборците празнуват през следващата седмица

Седмица на пожарната безопасност започва в понеделник – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Събитията в нея са посветени на 14 септември – Професионалния празник на пожарникарите.

През седмицата в четирите районни пожарни служби в областта – в Разград, Исперих, Кубрат и Лозница – ще се проведат Дни на отворените врати, приемни на граждани с открити телефонни линии. Ще има общо 8 демонстративни учения за гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности. В понеделник ще е занятието в ДГ”Детелина” в Разград, във вторник – в ДГ”Славейче” в Цар Калоян, в четвъртък – в ДГ”Славейче” в Разград, в ДГ”Щастливо детство” в Кубрат и в пожарната служба в Лозница, а в петък – в Градския парк до Ронда в Разград с участието на възпитаници на ДГ”Приказка”, в СУ”Христо Ботев”-Разград и в пожарната служба в Исперих.

В Исперих огнеборците ще проведат среща с доброволци от Общинската спасителна команда и друга – с деца от учебни заведения в града, в Лозница – с членове на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, както и с представители на Общинска администрация във връзка с разясняване на доброволчеството, в Разград – с децата от отряд „Млад огнеборец” в ОУ”Отец Паисий”.

Навръх празника на огнеборците – 14 септември – от 10,00 ч. на базата на РДПБЗН в Разград ще се проведе награждаването на победителите в областния етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Сред интересните събития, посветени на празника на огнеборците, е подреждане на експозиция на музейни експонати и въоръжение, свързани с историята на пожарното дело в Исперих. Тя ще може да бъде разглеждана през цялата седмица в Исперих. В Разград пък в петък наобяд ще се проведе велопоход на огнеборци от областния град до местността „Пчелина”.

И тази година огнеборците от региона няма да пропуснат да почетат паметта на загиналия преди години свой колега мл.сержант Стефан Д.Петров на паметната му плоча в Каменово. Това ще се случи утре, 13 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *