Общинари почистиха поляната на “Пчелина”

Служители в Общинска администрация-Разград участваха в почистване на район от местността за отдих „Пчелина” днес – съобщават от пресслужбата на местната управа.

В акцията се включиха част от общинските служители, като във всеки от отделите на работните си места останаха друга част от служителите, така че да се осъществява ефективно административно обслужване на гражданите.

Участниците в акцията почистиха Голямата поляна с беседките и местата за барбекю, както и участъците около пътя от поляната до Обръщалото. Събраният боклук бе за около един контейнер с вместимост 7 кубика.

Акцията е част от кампанията за пролетно хигиенизиране, обявена от Община Разград. Кампанията приключва утре, 29 април, събота, когато ще се проведе насочената към децата акция „Бонбони за смет”. В нея на малчуганите, които съберат боклук от обществени места, ще бъдат предоставени 300 торбички с лакомства. Пунктовете, на които децата първо ще получат ръкавици и торби за смет, а след това ще могат да предадат пълни с боклуци торби, са на три места в различни квартали на Разград: до сградата на Община Разград и приемната на РПУ в жк „Орел“; в градинката до хотел „Централ“ и в градинката до обръщалото в квартал „Абритус“(Водна централа). Пунктовете започват работа в 9,00 ч. в събота, 29 април, ще работят, докато свършат торбичките с лакомства за децата.

В торбичките с лакомства има и талончета за томбола с предметни награди, която ще се тегли на 9 май от 17,30 ч. пред Общинския културен център (Новия театър). Тогава ще бъдат връчени и наградите на победителите в пролетното хигиенизиране по категории: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *