Общинари и полицаи провериха 91 обекта за противоепидемични мерки

Разград

91 търговски обекта в Разград са проверени от 2 до 8 декември при съвместни инспекции на служители на Община Разград и ОДМВР-Разград. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

В изпълнение на Решение №ОМП-023/27.11.2020г. на Областен кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград всеки ден съвместните екипи извършват проверки в търговски обекти в града относно спазване на противоепидемичните мерки, предвидени в заповеди №№ РД-677/25.11.2020 и РД-675/25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването.

В проверките участват експерти от отделите „Опазване на обществения ред“ и „Икономически дейности“ в Община Разград. Проверките на полицейските и общинските служители продължават между 2 и 3 часа. Констатациите в периода 2-8 декември са, че противоепидемичните мерки се спазват, не са установени нарушения нито сред собствениците и работещите в търговските обекти относно режима на работа на обектите, нито сред клиентите относно социалната дистанция и носенето на предпазни маски. Проверявани са: магазини за хранителни стоки, аптеки, магазини за дрехи и промишлени стоки, заведения за обществено хранене, игрални зали, павилиони за цветя, магазини от типа „За 1 лев“, хотели и други.

В правомощията на проверяващите служители влиза издаване на предписания, на актове за установени нарушения и впоследствие на наказателни постановления.

Проверките по време на извънредната епидемична обстановка продължават, информация за резултатите от тях се предоставя на Областния кризисен щаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *