Облаци дезинфектант в Ясеновец утре

Професионални установки за дезинфекция ще пръскат утре по улиците на село Ясеновец – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

От въвеждането на временните противоепидемични мерки в населено място, където са най-много потвърдените случаи на COVID-19 в Разградска област, това е втора обработка на улиците. Първата бе извършена в сряда от машини на „Еф Си Си“, които ще продължат да дезинфекцират по график, след изтичане на срока на действие на утрешната ударна дезинфекция.

В събота дезинфекцията ще се извърши с високоефективни аерозолни машини, собственост на фирма „Биоконтрол корпорация“ЕООД. Те ще разпръскват дезинфектант не само в близост до уличното платно, а под формата на облак ще обхващат по-голяма площ. Концентрацията на препарата „Вироцид“ е 0,5%. Ще бъде обиколено цялото село, което е с площ 1900 дка.

Пръскането на улиците ще се извърши между 8,00 и 10,00 ч. утре в Ясеновец. Препоръчва се на местните хора да не излизат на улиците в момента на преминаване на машините. Препаратът е безвреден за хората, но вдишването му предизвиква неприятно усещане.

Високоефективните аерозолни машини се използват превантивно за втори път в община Разград, преди малко повече от месец минаха през централната част на областния град и през жк „Орел“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *