Област Разград официално е кандидат за членство в “Еврорегион Данубиус”

Областният управител д-р Деян Димитров взе участие в тържественото заседание по случай 20-годишнината от създаването на една от водещите организации в сферата на трансграничното сътрудничество – Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Форумът се проведе днес в Русе. Участието в събитието взеха посланикът на Румъния в България Бръндуша Йоана Предеску, извънредният и пълномощен посланик на Република България в Румъния Радко Влайков, членове на сдружението /сред които областният управител на Русе Анатоли Станев и председателят на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну/, кметовете на Русе Пенчо Милков и на Гюргево Андриан Ангулеску, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев, председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев и кметове на дунавски общини от България и Румъния.

По време на заседанието д-р Димитров подаде офицално кандидатурата на Областна администрация Разград за членство в Асоциацията. Беше взето решение тази кандидатура да бъде приета на предстоящото заседание на управителния съвет на организацията.

Областният управител връчи поздравителен адрес на изпълнителния директор на Асоциацията Лили Ганчева. „Благодарение на Вашата неуморна дейност Асоциацията се превърна в своеобразен мост не само между Русе и Гюргево, но и между България и Румъния“, се казва в документа. Д-р Димитров изрази удовлетвореността си, че Областна администрация Разград през годините участва в дейността на организацията и на Българо-румънската земеделска комисия, а сега отново се присъединява към Асоциацията, за да работи активно за реализиране на трансгранични инициативи и проекти.

Събитието завърши с богата културна програма, по време на която бяха представени танци, традиционни за фолклора на двата народа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *