Областният управител връчи сертификатите на младите преводачи от СУ”Христо Ботев”-Кубрат за участие в евроконкурс

Областният управител на Разград д-р Деян Димитров посети днес СУ „Христо Ботев“ в Кубрат и връчи на ученици от училището сертификатите от участието им в конкурса „Млади преводачи“ на Европейската комисия.Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Ния Данаилова от 11 „А“ клас заслужи един от специалните призове на конкурса, а четири нейни съученички са отличени за доброто си представяне.

„Владеенето на чужди езици е ключ, който отваря много врати в живота. Много често проблемите възникват заради лоша комуникация. Говоренето на чужди езици дава възможност тези проблеми да бъдат избегнати“, обърна се областният управител към своите млади домакини. Д-р Димитров им пожела смело да следват мечтите си, да работят, да се развиват и успяват.

В последното издание на „Млади преводачи“ са участвали 3000 ученици от 700 училища в Европейския съюз. За България специалните отличия са седем на брой, а едното от тях е за Ния Данаилова. В училището са горди, че за трета година техен възпитаник е заслужил специална награда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *