Областна администрация с награда за добра практика заради арт пространство във фоайето

Областна администрация Разград получи грамота за участието си в изданието за 2022 г. на Конкурса за добри практики и иновации от дейността на администрацията. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Церемонията по награждаване се проведе на 20 януари 2023 г. в бизнес център „Капитал Форт“. Събитието събра над 90 представители на централна и териториална администрация. Тази година в конкурса на ИПА се включиха общо 46 практики, като най-много са получените практики в категория 16.

Специални участници в събитието бяха деца от училището за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев​” в гр. София, които поздравиха гостите с музикално изпълнение на жестономичен език.

Като представители на Областна администрация Разград в тържеството взеха участие директорът на дирекция Светлин Симеонов и главният експерт Атанас Мичев, които изготвиха формуляра за кандидатстване по идея и с подкрепата на ръководството на администрацията.

Практиката „Превръщане на фоайе от Областна администрация Разград в открито мултифункционално арт пространство“, за която Областна администрация бе отличена, е в категория „Социална отговорност”, в която конкуренция бе най-голяма – общо 16 кандидатури.

„Откритото мултифункционално арт пространство“ представлява иновативен подход на отваряне към обществеността и изпълване с нов културен живот на фоайе от сградата, в която функционира Областна управа. С възлагането на нови функции зоната се естетизира и се превърна от „сиво“ и „еднообразно“ административно пространство в сцена за изява и награждаване на творци и отличили се граждани. Мястото е особено практично за експониране на детско творчество и на начинаещи артисти. За няколко месеца бяха организирани няколко изложби на детски рисунки и на местни фотографи, също и церемонии по награждаване на самодейците от Лудогорието, участвали в XII Национален събор на народното творчество в Копривщица и на призьорите в наградите на Областния управител „Спортист на годината на област Разград – 2022 г.“  Малките и големи творци в област Разград, родителите на талантливи деца, спортистите и самодейците от читалищата са удовлетворени от предоставената възможност за изява. Практиката лесно може да се приложи и в други администрации, които имат подходящи пространства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *