Обвинение за убийство по непредпазливост за четиримата, нанесли побой на баща и син край Езиковата

Четиримата 18-годишни младежи, които на 20 декември 2020 г. нанесоха побой на баща и син в района на Езиковата гимназия в Разград, вчера са привлечени като обвиняеми по обвинение за убийство по непредпазливост вследствие на нанесена телесна повреда. Това съобщи в отговор на запитване от Разград24/7 окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

46-годишният Костадин Петров почина в петък от нараняванията, нанесени му при побоя. Непосредствено след инцидента на четиримата младежи е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, което сега е преквалифицирано. Тогава досъдебното производство се води от Районна прокуратура, която постановява забрана за напускане на страната за четиримата, след смъртта на мъжа обаче разследването преминава в Окръжна прокуратура-Разград и към момента разследващите органи обсъждат искането за по-тежки мерки за неотклонение, ако се внесе такова искане в съда, обществеността ще бъде информирана – увери окръжният прокурор. Възможно е и други лица да бъдат привлечени – съобщи още Тихомир Тодоров.

По думите му конфликтът между участниците в инцидента е започнал предходната вечер, като тогава в него са участвали 26-годишният син и младежите. На 20 вечерта двете групи се срещнали случайно край вендинг автоматите срещу гимназията. Окръжният прокурор отрече коментарите в социалните мрежи наркотиците да имат отношение към случката, уточни само, че бащата и сина са били под въздействие на алкохол и отивали да купят бира от денонощния магазин. Сбиването приключи със счупен череп и кръвоизлив в мозъка за бащата, който бе настанен в ОАИЛ на МБАЛ-Разград, синът бе с хематом на главата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *