Нулево реми на Арената с ЦСКА-София, и след него “Лудогорец” е на върха

Лудогорец и ЦСКА-София завършиха 0:0 в първото дерби между двата отбора за сезона. Двубоят в Разград бе двуостър, като „орлите“ трябва да съжаляват повече за пропуснатата победа. Шампионите бяха грубо ощетени от рефера Драгомир Драганов, който в самия край на мача не посмя да даде дузпа след каратистки удар на Албентоса в главата на Кешеру – съобщава клубният сайт.

Стойчо Стоев започна в центъра на защитата с Терзиев и Недялков, а атака се водеше от Швиерчок.

Мачът започна двуостро, като съперниците започнаха да си разменят удари от първия съдийски сигнал на Драгомир Драганов. В шестата минута пред гостите се откри добра възможност, след като Али Соу се измъкна, но в крайна сметка бе спрян от Недялков и Терзиев. В следващата минута „орлите“ можеха да открият, след като Жоржиньо намери Битон, но ударът на израелеца профуча край гредата. След това последваха още удари и към двете врати, но те не затрудниха вратарите. В края на полувремето на терена прехвръкнаха и искри. Първо Чибота влезе здраво в Жеферсон пред наказателното поле. След това в рамките на десетина секунди последваха 3 остри влизания на играчи в „червените“ в съперникови футболисти, като за последното такова бе вдигнат жълт картон на Тиаго Родригес.

На почивката треньорът на домакините Стойчо Стоев направи смяна, като на мястото на Швиерчок се появи Клаудиу Кешеру. Първата по-опасна атака през второто полувреме бе на актива на ЦСКА, но Пламен Илиев излезе бързо и изпревари Али Соу. Лудогорец отговори почти веднага, като Кешеру изведе Чибота на добра позиция, но последният стреля над гредата. В 56-ата минута отново Чибота нахлу, но Черняускас успя да блокира атака му. След това дойде пак ред на ЦСКА и този път Али Соу отправи нелош удар, но Пламен Илиев се справи добре. Размяната на атаки продължи и веднага след това Чибота се озова на отлична позиция, но стражът на „червените“ реагира великолепно и отрази шута на конгоанеца. В 61-ата минута и пред Жоржиньо се откри добра възможност, но и той не успя да преодолее Черняускас. В 75-ата минута дойде и най-чистото положение в мача, когато Недялков направи мощен пробив и изведе в отлична позиция Кешеру, но диагоналният му удар мина не само покрай Черниаускас, но и покрай гредата, макар че за всеки случай играч на “червените“ изчисти топката в корнер.

В последните минути домакините натиснаха съперника, но до гол не се стигна. В последната минута на редовното време ЦСКА-София направи добра атака, при която Фабрини изведе Тиаго Родригес сам срещу Пламен Илиев, но вратарят изби по фантастичен начин удара му.

Така „червените“ удържаха равенството, а с точката Лудогорец се изкачи еднолично на върха с 11 точки от 5 мача.

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 0:0

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Дан Битон (90+1 – Яцек Горалски), Якуб Шверчок (46 – Клаудиу Кешеру), Абел Анисе, Мавис Чибота (68 – Вандерсон), Жоржиньо, Джордан Икоко, Стефан Баджи

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Жеферсон Телес, Евандро Да Силва (64 – Отабор), Петър Занев, Кристиян Малинов (73 – Диего Фабрини), Жанио Бикел, Иван Турицов, Тиаго Родригез, Али Соу (88 – Тони Уот), Нуно Томаш, Раул Албентоса

Жълти картони: Клаудиу Кешеру, Вандерсон (Лудогорец); Тиаго Родригез, Диего Фабрини (ЦСКА).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *