Нов съдия встъпи в длъжност днес

На 30 август в Окръжен съд-Разград се състоя официална церемония по встъпване в длъжност на младши съдия Петър Милев, успешно завършил задължителното първоначално обучение в Националния институт на правосъдието, назначен с решение по Протокол №30 от заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, проведено на 27 юли 2021 г. Това съобщават от пресслужбата на съда.

Младши съдия Милев бе представен пред магистратите от заместник-председателя на Окръжен съд – Разград, съдия Анелия Йорданова. Тя поздрави магистрата като му пожела здраве и успехи. Приветствия към съдия Милев отправиха и останалите съдии, както и съдебният администратор.

Съгласно изискванията на Закона за съдебната власт, младши съдията положи клетва и подписа клетвен лист в присъствието на магистрати от правораздавателната институция.

Петър Милев е на 31 години, родом от Асеновград, но живее в Пловдив. Завършил е специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като юрисконсулт в международна компания и като адвокат към Адвокатска колегия – Пловдив. Семеен, с две деца.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *