Нови съоръжения на две детски площадки в Разград

Днес бяха обновени две детски площадки, от които в края на октомври бяха демонтирани амортизирани и опасни съоръжения за игра – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Новите комбинирани детски съоръжения са изработени от фирма „Импресия”-Провадия, нейни служители със съдействието на работници от ОП”Паркстрой” монтираха жълто-зелените игрови елементи. Първото съоръжение бе поставено във вътрешния двор на жк „Васил Левски” до блок „Черно море” в Разград, а второто – до блок „Чавдар” на ул. „Св. Климент”. Заместник-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на монтажа на второто съоръжение.

И двете съоръжения са за деца на възраст от 3 до 12 години. Високата част е с форма на къщичка, имат спираловидна и обикновена пързалка. Подходите са различни – и двете съоръжения имат стена за катерене. Едното има и стълба без парапет, а другото – стълба с парапет, чието първо стъпало е по-високо, за да нямат достъп деца, по-малки от възрастта, за която е предназначено съоръжението – 3-12 години.

Предстои обновяване и на още една площадка – зад „Алианц“ – между улиците „Симеон“, „Искър“, „Марица“ и бул. „България“. Тази площадка ще е за най-малките – за деца до 3 години, на нея ще има нова люлка, комбинирано съоръжение и пейка, ще бъде поставена и ударопоглъщаща настилка.

Амбицията на ръководството на Община Разград е поетапно, съобразно финансовия ресурс, да бъдат обновени съоръженията за игра на малките жители на областния град. Това се извършва след обход на детските площадки и опис на опасните амортизирани съоръжения. След последния такъв оглед е установено, че най-необходимо е обновяването на тези три детски площадки. По-рано през годината бяха обновени детски площадки в района на блок „Морави“, до МБАЛ“Св. Иван Рилски“ и до блок 12 в жк „Орел“.

Община Разград отново призовава гражданите да опазват съоръженията, изградени за децата на Разград и да подават своевременно сигнали до компетентните институции при установени от тях неизправност или посегателство над съоръженията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *