Новите с COVID-19: 4 според РЗИ-Разград, 16 – според националната статистика

Коронавирус

Поредно разминаване между данни на национално и областно ниво по отношение на броя на заболелите с COVID-19, засега най-фрапиращо.

Според Единният информационен портал, според който днес за страната е регистриран рекорд с 998 болни към вчерашна дата, в област Разград болните са 16 и от началото на пандемията вече са 310. В информацията от Областна администрация, базирана на данни от РЗИ-Разград обаче, болните са само 4. Ето прессъобщението, разпространено до медиите днес:

„Нови четири потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 16.10.2020 г.

  1. Жена на 40 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Момиче на 17 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е без клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Мъж на 54 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставен в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.

  1. Жена на 54 г. от гр. Разград. Взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е с лека клинична симптоматика. Оставена в дома с предписание за 14 дневна изолация.

Придружаващи заболявания: Не съобщава.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *