Нихат Расим все пак влeзe в парламента, но като сътрудник на Ивайло Мирчев

Лидерът на Демократична България в община Завет Нихат Расим заема позицията сътрудник по въпросите на земеделието и регионалната политика в българския парламент – съобщават от пресцентъра на „Демократична България”. Оттам уточняват, че Нихат Расим става част от екипа на Ивайло Мирчев, който бе избран за депутат от област Разград. Паралелно с това Расим ще продължава да съвместява длъжността на общински съветник в община Завет.

На 28 октомври (петък) в зала “Изток” на парламента Мирчев и Расим са провели първи неформални срещи с представители на парламентарните комисии по земеделие, храни и гори, както и комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. На тях г-н Расим запознал депутати от двете комисии с приоритетните си за работа области и инициативи, които планира.

Успоредно с парламентарната си дейност зеленчукопроизводителят от Брестовене ще продължи да развива местния си селскостопански бизнес.

По регламент народните представители могат да имат до трима нещатни сътрудници, Мирчев има още един. Според регистъра на сайта на Народното събрание засега нещатните сътрудници на всички депутати са общо 50, като с трима е само Елисавета Белобрадова от Демократична България. Нещатните сътрудници не са служители на Народното събрание, но имат пропуск за парламента. Те могат да получат възнаграждение от допълнителните две трети над заплатите, които депутатите взимат.

От снимки, публикувани в социалните мрежи, става ясно, че в петък и останалите кандидати за депутати от листата на десните на последните избори, както и други местни известни активисти на десните, са били на посещение в парламента.

Припомняме, че Нихат Расим събра 572 преференции на последния вот и пренареди листата на Демократична България, като от трета позиция стигна до втора и имаше възможност да стане депутат, ако водачът Ивайло Мирчев бе избрал другият регион, в който водеше листа – Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *