Не се плашете: В петък ще има учение към Стражец

Мащабно тактическо учение на силите от Единната спасителна система ще се проведе в Разград на 1 октомври /петък/ от 10 часа – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Действията на РДПБЗН-Разград, ОДМВР-Разград, ЦСМП-Разград, Окръжна прокуратура – Разград, ТДНС – Разград ще бъдат насочени към предотвратяване на незаконно превозване /пренасяне/ на радиоактивни вещества.

Според заложеното в плана изходната ситуация е следната: На 01.10.2021 г. в 10:00 часа в района на пътен възел, свързващ пътища I-2 /Русе-Разград-Шумен-Варна/ и II-49 /Търговище-Разград-Тутракан/, от екип на Пътна полиция е спрян лек автомобил. В хода на проверката служител на екипа забелязва куфарче на задната седалка с поставен знак за радиоактивен материал или опасност от радиоактивно облъчване. За преноса на открития в превозното средство радиоактивен материал водачът не представя пред органите на КАТ необходимите документи, легализиращи превоза. С цел установяване наличието на радиационно излъчване екипът докладва в Оперативната дежурна част на ОДМВР – Разград. За оказване съдействие на органите на ОДМВР – Разград сигналът е подаден в Оперативния център на РДПБЗН – Разград. Следва изпращане на екип и служител, отговарящ за радиационната, химическа и биологична защита.

Основно събитията ще се развиват на гаров път в района на бившата газстанция преди село Стражец.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *