Нели Генчева встъпи в длъжност

Новият председател на Районен съд Разград Нели Генчева встъпи в длъжност днес – съобщават от пресслужбата на Окръжен съд.

Тя бе избрана с 11 гласа „за“ от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на 23 юли тази година. Генчева поема поста от временно изпълняващия длъжността Константин Косев, който ръководи съдебната институция след като председателското място се оваканти, тъй като предишният председател Маргарита Новакова навърши пенсионна възраст. Актовете за освобождаване и встъпване в длъжност бяха подписани в кабинета на и.ф. административен ръководител – председател на Окръжен съд Разград Лазар Мичев при спазване на всички противоепидемични мерки и в присъствието на магистратите от Районен съд Разград – Светлана Чолакова и Николай Борисов.

„Като млад и амбициозен човек аз съм сигурен, че с общи усилия ще намерите начин да осигурите една нормална колегиална среда, каквато и досега имахте в Районен съд Разград“, каза в приветствието си към новия председател съдия Мичев, като пожела на съдия Генчева успешен мандат. Той изказа благодарност и на съдия Косев за времето, през което изпълнява ръководни функции и неминуемо се е сблъсквал с тежестта и отговорността на административния ръководител.

Секунди след като подписа акта за встъпване в длъжност новият ръководител на Разградския районен съд сподели: „Мога само да обещая, че ще се старая да оправдая доверието първо на колегите, след това и на Висшия съдебен съвет. Надявам се да имаме добри отношения и с Окръжен съд Разград“, допълни още съдия Генчева.

След официалната част в Окръжния съд, новият административен ръководител бе тържествено посрещнат от съдебните служители в Районен съд Разград. В кабинета, в който съдия Генчева предстои да се премести, тя получи кошница с цветя и статуетка на богинята Темида. Съдебният администратор Татяна Малчева, от името на целия колектив, пожела на съдия Генчева здраве за нея и семейството й, да бъде добър и справедлив ръководител, а везните на Темида да бъдат винаги хоризонтално.

Нели Генчева започва работа в съдебната система през 1999 г. Работи една година като младши съдия в Окръжен съд Разград, а от 2000 г. до сега правораздава в Районен съд Разград. Освен магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, от 2018 г. е и магистър по „Право на Европейския съюз“.

Като основни приоритети в работата си като ръководител през предстоящия петгодишен мандат, Генчева посочва запазването и развитието на кадровия потенциал; подобряване на техническото оборудване и материалната база; повишаване качеството на съдебната дейност и нивото на административно обслужване; повишаване професионалната квалификация на съдии и съдебни служители; популяризиране работата на съда и подобряване на неговия публичен образ; обособяване на информационен център за обслужване на граждани; изграждане на вътрешна мрежа за комуникация и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *