“На добър час” на нова инициатива за децата: Лятна академия “1, 2, 3 Старт”

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на откриването на лятна академия „1, 2, 3 Старт!“ – съобщават от пресслужбата на местната управа.

60 деца от предучилищна възраст до 4 клас участват в новата инициатива. С тях ще работят млади хора, предимно започнали педагогическата си кариера през Фондация „Заедно в час“. Лятната академия е създадена по аналогия на „Старт Академия“, която функционира в София. Инициаторите да се случи в Разград са: Кристиян Димитров, Анна Бисет, Стоян Михайлов, Пламена Димитрова, Деница Василева.

Лятната академия се помещава в сградата на бившия Междуучилищен център, която е общинска собственост, използва се от ЦПЛР ЦУТНТ. През повечето време заниманията със записаните 60 деца ще са в прекрасната градина на МУЦ, но ще ползват и помещенията. Занятията са предиобед от 9,00 до 12,30 ч. в продължение на три седмици.

Заместник-кметът Хабибе Расим пожела „На добър час!“ на чудесната инициатива и изрази подкрепата на ръководството на местната управа за подобни прояви, ангажирани с развиване на уменията и творческите способности на децата на Разград. Тя коментира, че в тази дейност децата трябва да бъдат напътствани от знаещи и можещи учители като младите хора от Лятна академия „1, 2, 3 Старт“, които могат да дадат насока и ново развитие на творческите възможности на малчуганите, а също и да развият академичните им знания. Г-жа Расим пожела на децата през трите седмици на академията да създадат нови приятелства, да се забавляват и да усвояват нови знания и умения.

Приветствия към децата, учителите и родителите отправиха и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на дирекция в Областна администрация Светлин Симеонов, както и Дияна Славова от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, която, както инициаторите на Лятната академия уточниха, ги подкрепя от възникването на идеята. Освен на нея те благодариха и на всички останали организации, структури, частни лица, фирми, ангажирани с тяхната кауза и подкрепили ги по различен начин: „Пилко“ЕООД, „Млин-97“АД, „Фондация „Заедно в час“, Община Разград, Регионално управление на образованието-Разград, ЦПЛР ЦУТНТ, ресторант „Лес“, Куиз Разград, Мотоклуб „Windows sons Bulgaria“, Таня Тодорова – директор на РИМ-Разград, Джипо Джипов, Мартин Нешев, родители на деца от 1“б“ клас от ОУ“Васил Левски“-Разград, Боряна Маркова и Цветелин Петков, Цвятко Русев – Валли-10, Стефан Иванов, Ивелина Енчева.

Преди приветствията от официалните лица иподякон Илиян Чолев отслужи молебен за здраве и успешно начало на инициативата, а след поздравите започнаха забавните и полезни занимания за децата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *