На Гергьовден първа копка на Военния мемориал на поделенията край бизнес зона “Перистър”

Първа копка на Военен мемориал на поделенията, съществували в Разградски гарнизон в периода 1878 г. – 2009 г. ще бъде направена утре, в Деня на храбростта и празник на Българската армия. Събитието се организира съвместно от Областна администрация Разград и Община Разград – съобщават от пресслужбите на двете институции.

Първата копка ще бъде направена от 11,00 ч. на 6 май, Гергьовден, в района, в който през  различни периоди са се помещавали няколко военни поделения – зелената зона преди пътната връзка за бизнес зона „Перистър“ на входа на Разград откъм Попово.

В събитието ще участват: Областният управител на Разградска област Гюнай Хюсмен; и.ф. Кмет на Община Разград съгл. Зап. 1424/19.11.2019 г. на Кмета на Община Разгра зам.-кметът на Община Разград Добрин Добрев; заместник областният управител Евгени Драганов; главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров; началникът на Военно окръжие-Разград Диян Желев; заместник-деканът на факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ Шумен към Национален военен университет “Васил Левски”-Велико Търново подполковник доцент д-р инж. Калоян Илиев; директорът на Регионален исторически музей-Разград Таня Тодорова; авторът на идейния проект на мемориала Теодор Даскалов представители на Инициативния комитет за изграждане на мемориала, на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, на Съюза на ветераните от войните.

Събитието е отворено за граждани и гости на града.

Инициативата за изграждане на Военен мемориал на поделенията, съществували в Разградски гарнизон в периода 1878 г. – 2009 г., стартира през 2019 г., получи подкрепа от обществеността, държавните и местните институции, както и от бизнеса в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *