Наситен календар за “Вълци”-Разград – три мача през уикенда за различните формации

В събота “Вълци-Разград” за пореден път приеха домакинства от държавните първенства за подрастващи и изпълниха зала “Лудогорец” с емоции – съобщават от клуба.

Този път баскетболистите в две възрасти регистрираха загуби, които треньорите им определиха като поучителни и показателни за областите, върху които трябва да наблегнат.

В група А на зона Добруджа момчетата до 12 години, водени от Стоян Петров, отстъпиха в двата си мача – от Доростол Силистра с 68:29 точки, а във втория мач и от Черно море Тича със 107:33 точки. Вълците дадоха всичко от себе си, но липсата на опит и възрастовото предимство на гостуващите отбори си каза своето.

Между мачовете се изигра и кръг от Елитна група Изток при момчетата до 14 години. В зрелищен мач Вълците изпуснаха победата срещу силен противник – Черно море Тича – много добре изграден отбор с високо ръстови играчи. От своя страна момчетата на Пенко Велчев показаха много красиви и класни отигравания, но не успяха да дадат най-доброто в защита. Трима от играчите ни завършиха с повече от 10 точки. Александър Енчев отбеляза 18 т., Наско Анастасов (к) – 17 т., а Ивайло Иванов – 15 т. Освен с принос в отборните отигравания, успех под коша имаха и Йовко Йорданов, който завърши с 6 т., Раян Огнянов – с 6 т., Максим Тодоранов – с 5 т., Матей Даскалов – с 4 т. и Преслав Колев – с 2 т. След като се настигаха и надиграваха в трите части, мачът бе решен в последните минути на четвъртата част, когато варненци нанизаха няколко поредни коша, за да завършат с преднина от 6 точки – 79:73.

През целия ден залата бе изпълнена с играчи, родители, приятели, фенове на баскетбола и атмосферата беше страхотна. От клуба са признателни на всички, допринесли дни като днешния да бъдат факт. Благодарности за “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле” и всички други дарители!

В неделя в Бургас момичетата до 14 години гостуваха на Черноморец в кръг от Елитна група Изток, в която Вълците се борят за лидерските места без допусната загуба през новия сезон. Още една стъпка в тази посока бе и победата над Черноморец Бургас със 87:71 точки. За Вълците отбелязаха: Андреа Великова – 20 т., Радост Бучукова се разписа с 16 т., Виктория Атанасова (която е и капитан) завърши с 14 т., номер 13 Антония Георгиева вкара 13 точки. Ивет Георгиева – 7 т., Галиана Георгиева и Боряна Младенова по 6 т. и Ивиана Иванова – 5 т.

“Мачовете от календара са много, благодарение на което състезателите ни трупат опит, израстват и стават все по-смели и уверени. Участваме с цели 12 отбора в първенствата и сме изключително благодарни на всички, които ни помагат, защото това нямаше да е възможно! Радваме се, че поставяме Разград сред най-добрите баскетболни школи в страната. Това не остава незабелязано! Браво на всички момичета и момчета от Глутницата!” – коментират от клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *