Намаляват кандидатите за депутати, през октомври бяха 120, а сега – 90, една трета са жени

90 са кандидатите за четирите депутатски места от Разградски избирателен район. Това става ясно след като изтече крайният срок за регистриране на листите – 17,00 ч. днес. Те са представители на 21 политически сили, от тях само 5 са с пълни осемчленни листи, три са с по 5 кандидата, други 3 – с по 4 кандидати, 6 – с по трима, 1 – с двама, 3 – с по 1. Над 1/3 – 31 – са жени.

Разликата с предходните избори – миналия октомври – е доста сериозна, тогава кандидати са били 120.

Най-много – 14 – от листите бяха регистрирани вчера, 27 февруари, тъй като РИК разгледа на едно заседание заявленията, подадени през уикенда и в понеделник.

Четирима са кандидатите са партията Боян-Расате – Български национален съюз „Нова демокрация” – Наум Асенов Наумов, Костадин Панайотов Димитров, Цветан Райков Младенов и Димитър Йорданов Запрянов.

Само двама са кандидатите от партия „Глас народен” на Светльо Витков – Росен Маринов Костов и Виржиния Светлозарова Богданова.

Тричленна е листата, излъчена от партия „Мир” – Йовчо Неделчев Йовчев, Георги  Иванов Георгиев, Стоян Иванов Цанев.

Следващата регистрирана листа е на ГЕРБ-СДС, за нея ви разказахме ТУК.

Трима са кандидатите на коалиция „Вън от ЕС и НАТО” – Дончо Маринов Дончев, Михаела Веселинова Атанасова и Митко Маринов Демирев.

Също трима са номинирани от Български съюз за директна демокрация: Наталия Николаевна Мацкялло, Васил Първанов Георгиев и Рангел Рангелов Пенев.

Едночленна е листата на партия Социалистическа партия Български път – Валерий Василев Георгиев.

Четирима кандидати издига коалиция „Левицата”. Листата се води от Симеон Панов Изворов, в нея влизат и: Екатерина Станчева Янева, Стилиян Йорданов Йорданов и Али Байрямов Буковски.

От регистрираната листа на коалиция „Заедно”, създадена от част от отцепници от ИТН, става ясно, че бившия председател на Народното събрание Ива Митева няма да е кандидат от родния си Разград. Листата се води от Василена Иванкова Манолова, следват: Красимир Димитров Стоянов, Селвис Севгин Ибрахим, Маргарита Пенкова Димитрова и Борислав Атанасов Даскалов.

„Българска социалдемокрация – Евролевица” на Александър Томов е следващата с регистрирана листа в РИК-Разград. Тя е петчленна и включва: Александър Цветанов Гарибов, Любомир Николов Чапкънов, Мартин Тодоров Петров, Румяна Иванова Найденова, Венцислав Иванов Нинов.

Осемчленна листа регистрира коалиция „БСП за България”, за нея ви разказахме ТУК.

Четирима кандидати има коалиция „Неутрална България”, това са: Петър Георгиев Георгиев, Безат Безат Ахмед, Валентин Груев Григоров, Димитър Георгиев Петков.

НДСВ е с един кандидат за народен представител от Разградски район – Пламен Евгениев Първанов.

Последни в понеделник са регистрирани от Движението за права и свободи. Листата на ДПС е абсолютно същата като на предходните избори и включва: Ахмед Реджебов Ахмедов, Ихсан Халил Хаккъ, Хабибе Кязим Расим, Денис Юнал Татар, Севим Халилова Рамаданова, Едис Рухиев Даудов, Анифе Алиосманова Салиева, Мехмед Реджеб Салим.

С пълна осемчленна листа е първата регистрирана в последния ден за регистрации партия – ИТН. Водач на листата е: Мария Григорова Господинова, следвана от: Мартин Василев Капралов, Милен Петранов Русев, Нина Василева Тодорова, Маргарита Петрова Радева, Ирена Красимирова Колева, Станислав Кирев Кирев, Георги Асенов Иванов.

С пълна осемчленна листа са от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, за нея ви разказахме ТУК.

Трима са кандидатите за депутати от партия „Консервативно обединение на десницата” на Петър Москов. Интересното в нея е, че липсва Теодор Ролев. В нея са: Ивелина Антонова Христова, Светла Янкова Христова и бившият началник на Регионалното управление на образованието Атанас Недялков Дончев.

Последни са подали документи за регистрация от партия „Български възход”. Любопитното в нея е, че е единствената дамска листа, а неин водач е Айлин Лютфи Дахилова-Василева,, която е родом от Кубрат и е известна като българската Анджелина Джоли заради приликата си с красивата актриса. В листата са и Вяра Николаева Николова и Русалена Енчева Николова.

Утре, 1 март, в ЦИК е тегленето на жребия за поредността на партиите в избирателната бюлетина, а предизборната кампания започва на 3 март.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *